با انواع غلظت عطر آشنایی دارید؟ درجه بندی ادکلن ها

انواع عطرها

آیا می دانید اسانس عطر چیست؟ با انواع غلظت عطر آشنایی دارید؟ امروزه با توجه به تنوع بسیار زیاد انواع عطر، خرید یک رایحه خوب می تواند بسیار گیج کننده باشد. اگر دنبال ادکلن با ماندگاری بالا و رد بویی تاثیرگذار هستید، بهتر است به غلظت عطر توجه کنید؛ هرچه این غلظت بیشتر باشد، بوی سنگین تری خواهد داشت و در میزان ماندگاری عطر تاثیرگذار است. عطرها بر اساس غلظتی که دارند به صورت زیر دسته بندی می شوند:

  1. اکستریت پرفیوم
  2. عطر
  3. ادوپرفیوم
  4. ادوتویلت
  5. ادکلن
  6. او فرش
  7. ادوسنتور
  8. روغن عطر

درجه بندی ادکلن ها بر اساس غلظت

انواع عطر

در زیر فرق بین ادکلن و ادوتویلت و ادوپرفیوم و… توضیح داده می شود تا با آگاهی کامل عطری که مورد نظرتان است را انتخاب کنید.

1. اکستریت پرفیوم، ماندگار ترین انتخاب

اکستریت پرفیوم، غلیظ ترین شکل پرفیوم است و بیشترین میزان ماندگاری را دارد. غلظت آن حدود 35 تا 45 درصد است. در این نوع از عطر، از رایحه های پیچیده و خاص استفاده می شود و اغلب بوهایی نادر و بسیار گران قیمت را شامل می شود. این ترکیب گران ترین و خاص ترین، انتخابی است که می توانید داشته باشید.

2. عطر، لاکچری ترین گزینه

پرفیوم یا عطر خالص، دارای بیشترین غلظت روغن در میان انواع ادکلن می باشد. غلظت آن بین 20 تا 40 درصد است و به همین علت، ماندگاری بسیار بالایی دارد. معمولا بین 8 تا 24 ساعت روی پوست ماندگار است. همچنین بهترین گزینه برای افرادی است که پوست حساسی دارند؛ زیرا دارای الکل کمتری است و باعث خشکی پوست نمی شود. حتما حدس می زنید که با توجه به این مشخصات، قیمت بالایی نیز دارد.

3. ادوپرفیوم، یک انتخاب منطقی

ادو پرفیوم پس از عطر، بیشترین غلظت را دارد و خلوص آن بین 15 تا 20 درصد است. به طور متوسط، بین 4 تا 5 ساعت می توان روی ماندگاری اش حساب کرد و برای پوست های حساس، انتخاب بهتری نسبت به موارد بعدی است.

4. ادو تویلت محبوب ترین نوع

این دسته از عطرها، بیشترین محبوبیت را در بین مردم دارند؛ چون بسیاری از افراد فرق بین ادوپرفیوم و ادوتویلت را نمی دانند و فکر می کنند کیفیت مشابه و برابری دارند. غلظت این نوع بین 5 تا 15 درصد می باشد و دارای فرمولاسیون سبک تری است. این نوع به علت خلوص پایین و وجود درصد بالای الکل، ماندگاری پایین تری هستند.

5. ادکلن، انتخاب مردان

دسته ای که نام جذابی دارد و بیشتر مردان آن را برای خرید انتخاب می کنند، ادکلن است که غلظت تقریبا صفر دارد! درصد خلوص آن بین 2 تا 4 درصد است. اغلب در بطری های بزرگ عرضه می شوند و برای ایجاد رایحه به طور مکرر طی روز مورد استفاده قرار می گیرند. ماندگاری آن در حدود 2 ساعت است و قیمت پایینی نیز دارد.

6. اوفرش (EAU FRAICHE) مثل آب روان!

EAU FRAICHE برای عطرهایی استفاده می شود که غلظت بسیار پایینی دارد. بر پایه آب است و نام آن هم از همین نشات گرفته و به معنای آب شیرین است. خلوص آن در حدود 1 تا 3 درصد است.

7. ادو سنتور یا عطر نوزاد

یکی دیگر از انواع عطر که بیشتر برای نوزادان کاربرد دارد، ادو سنتور است که غلظت بسیار پایینی دارد و ماندگاری آن حدود 2 ساعت است. در این مدل به جای الکل یا روغن، از یک ماده چسبنده استفاده می شود و از مزیت های آن استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک می باشد که از بروز هرگونه آلرژی جلوگیری می کند. اگر شما هم پوست حساسی دارید، این پرفیوم انتخاب خوبی برای شما است.

8. روغن های عطر یک انتخاب نوستالژی

آخرین دسته ای که به آن اشاره می کنیم، روغن های عطر است. این رایحه بر پایه روغن شکل می گیرد و در ترکیب آن از الکل یا آب استفاده نمی شود. اگر به طب سنتی علاقه مند باشید حتما سری به عطاری زده اید و انواعی از آن را دیده اید. غلظت این مورد بسته به سازنده آن متفاوت است ولی معمولا خلوص حدود 20 درصد را دارد.

روغن عطر یک انتخاب عالی برای افرادی است که پوست حساس یا خشکی دارند؛ زیرا روغن موجود در آن می تواند برای پوست مفید باشد. ولی در استفاده آن بر روی لباس ها باید احتیاط کنید زیرا ممکن است لک آن باقی بماند.

غلظت مناسب شما کدام است؟

عطر و ادکلن

شما می توانید با توجه به نوع پوست و سلیقه خود، غلظت مورد نظر خود را انتخاب کنید. همچنین بر اساس کاربرد و بودجه ای که در اختیار دارید، بهترین گزینه ممکن را برای خود رقم بزنید. ولی چند حالت کلی وجود دارد:

  1. اگر عادت دارید با ادکلن دوش بگیرید و در طول روز به دفعات آن را تمدید کنید، به احتمال زیاد ادوتویلت یا ادکلن انتخاب شما هستند.
  2. اگر دنبال یک رایحه ماندگار با قیمت مناسب هستید، ادوپرفیوم گزینه ای مناسب برای شما است.
  3. اگر محدودیت بودجه ای ندارید و خاص بودن را ترجیح می دهید، می توانید با خرید اکستریت پرفیوم یا پرفیوم، قدرت خود را به رخ بکشید.

نت های عطر چیست؟

نت های عطر شامل سه دسته است که بر اساس ماندگاری هریک مشخص می شود؛ که در ادامه به توضیح هریک می پردازیم:

نت آغازین

وقتی پرفیوم را تست می کنید. اولین بویی که به مشامتان می خورد، نت آغازین آن است. ولی عجله نکنید چون این چیزی نیست که در آخر برایتان می ماند. رایحه ابتدایی کمترین طول عمر را دارد و بین 5 تا 15 دقیقه بعد، از بین می رود.

نت میانی

این رایحه معمولا چیزی است که وقتی با عجله به خرید می روید، براساس آن تصمیم می گیرید؛ ولی بین 20 تا 60 دقیقه بعد چیز زیادی از آن باقی نخواهد ماند. البته نت میانی بر اساس کیفیت و نوع عطر، ماندگاری متفاوتی دارد.

نت پایانی

نت پایه یا پایانی، رایحه ای بسیار سنگین و ماندگار است که عموما 30 دقیقه پس از استفاده، به همراه نت های میانی قابل استشمام است. این همان رایحه ای است که در نهایت از عطر شما باقی می ماند و باید با توجه به آن تصمیم به انتخاب بگیرید.

سخن پایانی، آشنایی با انواع غلظت عطر

عطرها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع ترکیبات، بر پایه آب یا روغن و یا الکل هستند؛ از طرفی براساس میزان غلظت، ماندگاری متفاوتی دارند و ارزش آنها نیز فرق می کند. می توانید براساس میزان دفعات استفاده، نوع پوست و بودجه ای که دارید، به خرید بهترین گزینه برای خود اقدام کنید.

سوالات متداول

1. آیا عطر تاریخ انقضا دارد؟

رایحه عطر در طول زمان می تواند تغییر کند. به همین علت توصیه می شود پرفیوم خود را در عرض 3 تا 5 سال پس از باز کردن درب آن استفاده کنید. هرچه عطر قدیمی تر شود، بوی آن متفاوت تر می شود. برای مثال ادوتویلت می تواند پس از چند سال بوی الکل بدهد. هرچه غلظت عطر بیشتر باشد، ثبات بالاتری خواهد داشت.

2. چگونه عطر را نگهداری کنیم؟

شرایط نگهداری در حفظ کیفیت عطر بسیار تاثیر گذار است. رطوبت، نور خورشید و تغییرات دمایی قاتل رایحه محبوب شماست. برای ماندگاری بهتر سعی کنید شیشه را به طور عمودی، در مکانی که شرایط دمایی ثابتی دارد نگهداری کنید و آن را در معرض رطوبت شدید قرار ندهید.

مشــــاوره رایـگان
جهت دریافت خدمات رایگان عطر راینو فرم زیر را کامل بفرمایید. در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط