آیا عطر روزه را باطل میکند؟ (احکام بوییدن عطر یا ادکلن از نگاه مراجع)

عطر فروشی

آیا عطر روزه را باطل میکند؟ حکم عطر زدن در ماه رمضان چیست؟ چه بوهایی روزه را باطل می کند؟ آیت الله سیستانی، خامنه ای و مکارم شیرازی چه پاسخی به این پرسش ها داده اند؟ آیا آن را مکروه می دانند، مستحب یا از مبطلات است؟

یکی از موارد مهمی که در ماه رمضان افراد روزه دار به آن توجه می کنند و به عنوان سوال مطرح می شود، مبطلات روزه است؛ یعنی همان مواردی که روزه را باطل می کند. عطر زدن و استشمام انواع طبع عطر از جمله مواردی است که حکم آن همواره محل سوال برای روزه داران محسوب می شود. در یک پاسخ کلی باید بیان کرد استشمام بوهای مختلف از جمله عطر و ادکلن ها روزه را باطل نمی کند. با این حال آگاهی از احکام این موضوع در ماه رمضان از نگاه مراجع تقلید، شناخت بایدها و نبایدها، زمان و مکان استفاده از عطر یا ادکلن دیدگاه روشنی از تمام وجوه این موضوع در اختیار روزه داران قرار می دهد.

آیا عطر روزه را باطل میکند؟

عطر و ادکلن

در دین اسلام استفاده از عطر و خوشبو کردن بدن از مستحبات محسوب می شود. به طوری که پیامبر اکرم، حضرت محمد (ص) نمازگزاران را به هیاتی نیکو و عطر زده سفارش کرده است.  با این حال برای افراد روزه دار قضیه کمی متفاوت می شود. استفاده از انواع رایحه عطر در ماه رمضان به جهت ورود به حلق آن را محل سوالی برای افراد روزه دار قرار می دهد. استناد به سخنان مراجع تقلید پاسخ این سوال را روشن می کند:

بوی عطر روزه را باطل میکند از نظر مکارم شیرازی

آیت الله مکارم شیرازی زدن عطر برای فرد روزه دار را امری مستحب معرفی می کنند، اما استشمام گیاهان معطر را مکروه می دانند.

عطر زدن برای خانم ها در شرایطی که خارج از منزل هستند در دین اسلام نهی شده است. تنها در صورتی که به جهت از بین بردن بوی عرق باشد استفاده از آن برای خانم ها در این شرایط مانعی ندارد.

دیدگاه آقای خامنه ای درباره عطر زدن فرد روزه دار

آیت الله خامنه ای در پاسخ به این پرسش که عطر زدن در ماه رمضان برای فرد روزه دار چه حکمی دارد، استعمال آن را امری مستحب شمرده، اما بو کردن ریاحین (گیاهانی با بوی خوش) را مکروه اعلام کرده اند.

نظر امام خمینی راجع به بوی عطر روزه رو باطل میکنه

امام خمینی در پاسخ این سوال که آیا عطر روزه را باطل میکند، نه تنها آن را نهی نمی کنند، بلکه مستحب نیز می دانند. در توضیح المسائل ایشان احکام زیر درباره استفاده از عطر برای فرد روزه دار بیان شده است:

  • ایشان استفاده از مشک و خوشبو کردن با آن را برای فرد روزه دار مکروه می شمارند.
  • رسیدن هر نوع غبار غلیظ به حلق روزه را باطل می کند. البته در شرایطی که این غبار بی اختیار به حلق فرد روزه دار برسد، روزه او باطل نمی شود.
  • در شرایطی که باد غبار غلیظی ایجاد کند و فرد روزه دار مواظبت نکند و غبار وارد حلق او شود، روزه اش باطل می شود.
  • بهتر است بخارهای غلیظی چون سیگار و تنباکو و … به حلق فرد روزه دار نرسد؛ هر چند این موارد روزه را باطل نمی کنند.
  • در شرایطی که بخارهای غلیظ در دهان به صورت آب در آیند و فرد روزه دار آنها را فرو دهد، روزه او باطل می شود.

دیدگاه آقای سیستانی درباره بوییدن عطر برای روزه داران

از دیدگاه آیت الله سیستانی استعمال عطر برای فرد روزه دار هیچ منعی ندارد. در نظر ایشان بوییدن بوهای مختلفی چون مواد غذایی، مواد گازدار و شوینده هم روزه را باطل نمی کند.

در پایان، چه عطرهای برای فرد روزه دار توصیه می شوند؟

آیا عطر روزه را باطل میکند؟ گرچه در احکام اسلامی بو کردن گیاهان معطر یکی از موارد مکروه برای افراد روزه دار معرفی شده است، اما عطر زدن نه تنها اشکالی ندارد، بلکه روزه را هم باطل نمی کند. در نگاه مراجع تقلید بیان شده است که بوییدن هر گیاهی که رایحه ای خوش دهد روزه را باطل می کند. بنابراین بوییدن هر رایحه ای که به حلق برسد از مبطلات روزه است و بهتر است ترک شود.

پاسخ به چند سوال متداول

زدن عطر برای فرد روزه دار در چه زمانی صحیح نیست؟

در شرایطی که فرد روزه دار در حال اعتکاف باشد، نباید از عطر یا ادکلن استفاده کند.

چه زمانی بوی عطر روزه رو باطل میکنه؟

در مواردی که بلافاصله بعد از اسپری کردن عطر یا ادکلن، آن را بو کنید روزه باطل می شود. به محض اسپری کردن عطر یا ادکلن، ذراتی در هوا پخش می شود که بو کردن آن باعث ورود ذرات به حلق فرد روزه دار می شود. از آنجا که هرگونه خوردن یا آشامیدن روزه را باطل می کند، این شرایط از مبطلات روزه محسوب می شود.

استشمام چه بوهایی روزه را باطل می کند؟

هرگونه غبار غلیظ، دود دخانیات و بخار غلیظ

آیا بخور روزه را باطل می کند؟

بله. هر بخار غلیظی که به صورت آب در دهان در آید و فرد آن را قورت دهد روزه اش باطل می شود.

 

مشــــاوره رایـگان
جهت دریافت خدمات رایگان عطر راینو فرم زیر را کامل بفرمایید. در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط